Защита на електронна поща – FortiMail

Fortimail

Защита на електронна поща

Защита на електронна поща – FortiMail

FortiMail, физическо или виртуално решение, е мощна платформа за сигурност на електронна поща за организации от всякакъв мащаб – от малки фирми до превозвачи, доставчици на услуги и големи организации. Създаден, за да поддържа най-взискателните системи за доставка на съобщения, FortiMail оборудването използва огромния опит на Fortinet в защитата от спам, злонамерен софтуер и други заплахи по електронната поща. FortiMail гарантира:

  • Много добра сигурност на съобщенията
  • Защита на входящия и изходящия трафик
  • Възможност да изберете най-подходящата за Вас инсталация: хардуерно или виртуално решение, или облачна услуга

Инсталация

  • Режим Gateway:

Осигурява услуги на агент за прехвърляне на поща (MTA) както за входящи, така и за изходящи услуги за съществуващите шлюзове за електронна поща. Простата размяна на записи DNS MX пренасочва имейли към FortiMail за тяхното сканиране за спам и вируси. FortiMail получава съобщенията, сканира ги за вируси и/или спам, след това насочва имейла към съответния пощенски сървър за доставка.

  • Режим Transparent Mode:

    Всеки мрежов интерфейс включва прокси сървър, който получава и препредава имейли. FortiMail сканира имейлите, за да намери вируси или спам, след което ги изпраща на целевия сървър за доставка. Това премахва необходимостта от обмен на записи DNS MX или промяна на конфигурацията на съществуващия сървър за електронна поща.

  • Режим Mail Server:

    Устройството FortiMail функционира като самостоятелен пощенски сървър с пълна функционалност за SMTP имейл сървър, включително гъвкава поддръжка за сигурен достъп до POP3, IMAP и WebMail. FortiMail сканира имейли за спам и вируси преди да бъдат доставени. В сървърен режим външните MTA услуги комуникират с FortiMail, което му позволява да функционира като защитен пощенски сървър.

IBE позволява на FortiMail да доставя защитени и сигурни имейли – без да е необходим попълнителен хардуер, софтуер или други такси за лицензиране. Използвайте IBE, за да премахнете комуникациите на базата на карти и да намалите разходите.

Policy-Based Encryption: Автоматично криптира съобщенията за съответствие въз основа на съдържание или получатели.

Push or Pull mode: Използвайте Push, Pull или комбинация от тях, за да удовлетворите Вашите изисквания.

Easy to Deploy, Use, and Manage: Активирайте IBE в желан от Вас режим, включително и прозрачен режим, без да е необходима сложна администрация или допълнителен софтуер и хардуер.