Защита на крайни устройства – FortiClient

FortiClient - безплатен антивирус от Fortinet, VPN

FortiClient разширява силата на унифицираната защита FortiGate за крайни точки във Вашата мрежа. Настолни и мобилни компютри, таблети и смартфони, FortiClient позволява на всяко устройство – локално или отдалечено, стационарно или мобилно – да се интегрира с Вашия FortiGate. Без допълнителни лицензионни такси за устройствата, FortiClient премахва главоболията от управлението на множество крайноклиентски устройства, така че Вашите потребители и гости да могат да работят ефективно навсякъде, без да се прави компромис с Вашата сигурност. Това е крайно-клиентското решение за Вашата сигурно защитена от FortiGate мрежа.

Основни функции на FortiClient
Проверка за вируси в реално време
IPSec & SSL VPN
Многоплатформен продукт
Уеб защита
Лесен за настройка и употреба
Редовни и чести актуализации на дефинициите

FortiClient EMS помага за опростяването на внедряването и управлението на FortiClient от една конзола. Можете да създавате, инсталирате и управлявате персонализирани инсталатори с профил за сигурност и активиран антивирус, VPN, защитна стена за приложения, сканиране на уязвимости и функции за уеб сигурност. EMS конзолата също така Ви помага да осигурите контрол и видимост в реално време на крайноклиентските устройства, когато са в или извън корпоративната мрежа.

Основни функции
 • Унифицирано управление на крайните устройства
  Управлява всички клиенти от една конзола. Лесно създаване и конфигуриране на профили за ъпдейти.
 • Автоматично откриване на нови устройства
  Синхронизация с Активната директория за автоматично откриване и защита на компютрите във Вашата мрежа.
 • Персонализиран инсталтор на FortiClient
  Създаване на собствен инсталатор за FortiClient с един клик. Позволява да контролирате и управлявате инсталираните версии на софтуера и неговите ъпдейти.
 • Отдалечено управление
  Възможност за отдалечено стартиране на сканиране за вируси, поставяне в карантина на заразени утройства илл блокиране на непознати такива.
 • Контрол в реално време
  Гарантира пълна прозрачност на утройствата във Вашата мрежа. Можете да видите актуалното състояние на всички управлявани крайноклиентски устройства като кое е активно, настройки, настъпили събития, открити вируси  и друга полезна за сигурността информация.